Over mij

Over mij

en hoe ik op het idee ben gekomen om wildplukwandelingen te organiseren

Mijn verhaal

Vroeger had ik totaal geen groene vingers, ik had niks met tuinieren en het eerste jaar met een eigen tuin was ik dan ook enorm teleurgesteld dat de meeste bloemen die ik had geplant één jarig waren (want ik kocht gewoon wat er in de winkel leuk uit zag) daarbij was de helft van de planten al heel snel opgegeten door de slakken.

Toen ging ik nadenken over planten die nut hebben, zo kan ik enorm genieten van vlinders in de tuin en zo kwam er een vlinderstruik. Daarna zaaide ik wortels en het was een succes. Groente uit eigen tuin, nuttig, gezond, lekker, je bespaart er geld mee en ik kwam erachter dat ik een gevoel van geluk krijg van bijvoorbeeld de eerste kleine tomaten of de eerste oogst van een groente. Siertuinvingers zijn het nooit geworden, maar moestuinvingers zeker wel!

 

Daarnaast ben ik mijn hele leven al graag buiten in de natuur, sommige vragen weleens of ik nooit bang ben als ik alleen in een natuurgebied loop, maar ik voel me veiliger in een bos alleen dan in de grote stad. Eigenlijk heb ik me gewoon nooit onveilig gevoeld in de natuur. De geluiden van de natuur, de geur van de bomen, de dieren, de kleuren. Het geeft je tijd om na te denken, maar het geeft je ook afleiding. Zo kun je tijdens een wandeling zomaar afgeleid worden door iets waar je oog op valt zoals paddenstoelen of mooie bloemen. De natuur geeft een mooie balans om goed tot rust te kunnen komen. Wandelen is goed voor iedereen zowel lichamelijk als geestelijk.

 

Tijdens mijn wandelingen ging ik  net als in de tuin steeds gerichter kijken naar wat er om me heen groeide en bloeide en bedacht ik me dat sommige planten vast ook eetbaar zouden zijn. Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik veel nuttig en eetbaar onkruid uit de tuin weggooide. In sommige eetbare planten zitten ook nog eens heel veel vitamines en mineralen wat de meeste planten niet alleen eetbaar maakt, maar ook heel gezond. Daarna was geen wandeling voor mij meer hetzelfde, want ik was zo nieuwsgierig geworden dat ik elke plant, bloem, boom begon te inspecteren. Na het lezen van- en leren uit verschillende boeken, het afspeuren van het internet, het zelf volgen van cursussen, veel proeven en proberen, wil ik mijn passie graag met anderen delen. Laat de natuur je verbazen, maar pas op het detimineren kan heel verslavend zijn, voor je het weet sta je zelf stil bij elk plantje.

 

Wil je mee wildplukken? Je leest er meer over op de pagina wildplukwandelingen