Voor wildplukwandelingen is het gewenst om flexibel te zijn

Nu zullen sommige zich misschien afvragen; flexibel zijn voor een wildplukwandeling? Waarom zou je daarvoor nou flexibel moeten zijn? We lopen dan wel een stuk, maar echt flexibel zijn? Nee, je hoeft zeker niet flexibel te zijn in de zin van dat je lenig zou moeten zijn voor een wildplukwandeling.

Het is meer qua locatie en weer waarvoor flexibelheid nodig kan zijn. Zo is het een keer voorgekomen dat ik een route had bedacht langs een prachtig veld vol met eetbare bloemen en planten en een paar dagen voor de wandeling werd het gemaaid. Het gras was maanden niet gemaaid, natuurlijk was de kans er dat het zou gebeuren, maar wel toevallig dat het net een paar dagen voor de wandeling was. Gelukkig was iedereen goed bereikbaar en kon de wandeling op een andere locatie gewoon doorgaan.

Daarnaast ben ik ook afhankelijk van het weer, het lijkt dit jaar wel extra wisselvallig te zijn. Niks zo veranderlijk als het weer en dat blijkt wel. Met de dag en soms met het uur verandert het weerbericht. Een beetje regen is helemaal prima, maar met veel harde regen, wind of onweer kan een wandeling door de natuur gevaarlijk worden. Zo zou ik 25-7 weer een wildplukwandeling houden, maar heb ik deze helaas moeten verzetten in verband met de weersverwachting. Misschien valt het weer uiteindelijk mee, maar na drie dagen het weerbericht nauwlettend in de gaten te hebben gehouden kan ik niet gokken dat het weer nog beter zal gaan worden. Nu ik een paar dagen van te voren contact had opgenomen met de deelnemers konden hun nog eventueel iets anders inplannen voor zondag. Ik heb met de deelnemers een andere datum ingepland, zo probeer ik wel altijd een oplossing aan te bieden.

Dat de natuur gevaarlijk kan zijn door bepaalde weersomstandigheden werd mij wel weer duidelijk toen ik zelf een stukje ging lopen. Toen ik vertrok was er bijna geen wind, maar de wind nam tijdens de wandeling toe. Vlak voor mijn neus kwam deze tak uit de boom gevallen, nu kan ik lastig inschatten hoe hoog deze boom was, maar ik gok dat als ik eronder was gekomen dat ik wel echt een probleem had gehad.

Helaas heb ik geen invloed op de grasmaaiers en op het weer, maar gelukkig zal de flexibelheid betreffende het veranderen van de locatie of het verzetten vanwege onweer echt niet elke wildplukwandeling nodig zijn. Ik kijk al uit naar de volgende wandeling op waarschijnlijk een stralende dag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *