Wildplukles online

Wildplukles
online

Tijdens de wildplukwandelingen kwamen er veel vragen over recepten, boeken en hoe ik het allemaal kan weten. Ik heb eigenlijk heel veel verschillende bronnen gebruikt, veel zelfstudie en ook veel recepten geprobeerd.

Wat ik zelf alleen mistte qua informatie toen ik ooit begon was een goed overzicht over een specifieke plant, want als je iets wil eten dan wil je eerst 100% zeker zijn van je determinatie. In boeken staan soms vrij kleine foto’s omdat er bijvoorbeeld heel veel planten in staan.

 

Aan de hand van de vraag naar informatie en recepten van deelnemers en de informatie die ik zelf eigenlijk een beetje mistte toen ik zelf begon met het ontdekken van eetbare planten, ben ik wildplukplantlessen gaan maken. Een les bevat uitgebreide specifieke informatie over een soort, ondersteund met duidelijke foto’s(die door mijzelf gemaakt zijn). In een les leer je bijvoorbeeld:

 

  • uitleg over de benaming
  • uitleg over hoe je een soort kunt herkennen ondersteund met duidelijke foto’s
  • waar en wanneer je deze plant/boom kunt vinden
  • er worden planten omschreven die er op kunnen lijken zodat de kans dat je je vergist kleiner wordt
  • informatie over de eetbaarheid en mogelijkheden voor het bereiden, sommige lessen bevatten ook recepten
  • verschillende andere weetjes

 

Ben je meegeweest op een wandeling? Dan kun je tot 4 weken na de wandeling een wildplukles aanschaffen voor €4,00 ben je niet meegeweest maar wil je wel de wildplukles aanschaffen dan kost het €6,50. Wil je 3 lessen in een keer kopen? Dan krijg je 30% korting.

 

Tot nu toe is er de keuze uit de wildpluklessen:

 

Er zullen steeds meer lessen bijkomen, maar gezien ik zelf foto’s maak van planten in verschillende stadiums zodat deze goed te herkennen zijn, kan het even duren voor er een volgende beschikbaar is. Ik verwacht dat er dit jaar lessen zullen volgen over brandnetel, hondsroos en de paardenkastanje(niet eetbaar, wel bruikbaar).

 

Wil je een les aanschaffen? Stuur dan een mail naar onderwegmettamara@gmail.com

Vervolgens krijg je een wachtwoord waarmee je de wildplukles in kan, de les blijft een jaar voor je beschikbaar.