Courgetteplanten worden groot

De moestuintjes van de supermarkt waren dit jaar weer een hit, zo leuk die kleine plantjes! Maar sommige kleine plantjes blijven niet klein. Zo zag ik veel foto’s voorbij komen van courgettes met meerdere in een pot of geplaatst in een klein stukje tuin die om de courgetteplant heen al gevuld was met andere planten. Ik ga niet zeggen dat het niet mogelijk is om courgettes te krijgen op een klein stuk, maar ik kan wel laten weten dat ze erg groot kunnen worden.

Mijn courgetteplant is nu zo’n 80 bij 80 en is nog niet uitgegroeid. Ik hou er altijd een stuk van ongeveer 100 bij 100 voor vrij. Voor wie dus denkt ik plaats deze in zo’n moestuinvakje in een vierkante moestuinbak, het kan zijn dat de bladeren van de courgetteplant alle planten gaat overschaduwen, de bladeren worden namelijk ook enorm. Om ruimte te besparen kun je de plant opbinden bijvoorbeeld aan een paal, dan wordt de plant wel wat langgerekter en iets minder breed, maar het is in principe geen klimmer en het zal niet heel erg veel schelen qua ruimte. Courgetteplanten geven wel een grote opbrengst, ik plant er dan ook altijd maar één. Ik heb dan geen hele grote tuin, maar ik kan er genoeg courgettes van oogsten om voorlopig vooruit te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *