De peulen en hun afstand in de moestuin

Best veel planten in de moestuin hebben veel ruimte nodig, ik heb me daar weleens in vergist, zo kreeg ik geen mooie compacte bloemkool waarschijnlijk omdat de bloemkolen te dicht op elkaar stonden. Toch kunnen sommige planten juist wel goed dicht op elkaar staan.

Peulen bijvoorbeeld hebben helemaal niet veel ruimte nodig en ze verbeteren ook nog eens de grond. Ik plant ze zelf om de 3 tot 5 cm. Nu ik er nog eens over nadenk is het niet helemaal waar wat ik net zei, peulen hebben inderdaad niet veel ruimte nodig in de grond, maar peulen hebben wel veel ruimte nodig in de lengte. Het is nu juni en de planten zijn zo’n 120cm lang, dat klinkt hoog maar sommige rassen bereiken gerust de 180. Het zijn echte klimmers dus zorg voor iets waar ze zich lekker aan vast kunnen houden zodat ze ook de mogelijkheid hebben om groter te groeien.

De bloemblaadjes laten al in enkele dagen los waarna de eerste peulen zichtbaar worden, ik kan niet wachten op de eerste oogst peulen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *