Rupsje nooit genoeg

Toen ik gisteren ging wandelen kwam ik langs veel verschillende bomen, het viel me op aan hoeveel blaadjes er was gesnoept. In de moestuin doen de slakken ook hun best, en ik doe mijn best om deze weg te houden. Maar op de bladeren aan de bomen zien we nu vooral veel rupsen.

Rupsen komen voor in allerlei kleuren en vormen, sommige zijn giftig en andere niet. Rupsen zijn ook nog eens heel kwetsbaar, dus zolang de rupsen je geen kwaad doen raak ze dan ook liever niet aan.

Van de 100 eitjes die vlinders leggen komt er maar ongeveer 2 tot 5% uit. De meeste rupsen eten alleen het blad van de plant of boom waar ze als eitje uit zijn gekomen. Wist je dat een rups het snelst groeiende organisme is? Om zo enorm te kunnen groeien eet een rups bijna continu. Het verschilt een beetje per rupsras maar rupsen kunnen in 7 tot 17 dagen gerust 2000 keer zo zwaar worden.

Wat denken jullie heb ik hier te maken met rupsje nooit genoeg of met ruspje buikje vol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *